Egy kommunikációs tréningen mindenki csak nyer

2024. 02. 28. | Kommunikációs tréning

Egy kommunikációs tréningen részt venni mindig csak gyarapodást, fejlődést jelent. Soha nem kidobott pénz és nem is elpocsékolt idő.

Nem is olyan könnyű jól kommunikálni

A munka világában is ugyanolyan fontos a tudatos, célirányos kommunikáció, mint a személyes kapcsolatok terén. Nem csak azért kell világosan, mindkét oldalra fókuszálva kommunikálni, mert a feladatok sikere múlik rajta. Akár home office-ban, akár irodában dolgozik valaki, a kollégákkal együtt dolgoznak azon, hogy a cég jó hírnevet, kiemelkedő eredményeket szerezzen.

Egy mondanivalót nem is olyan könnyű úgy előadni, ahogyan a beszélő szeretné. Egy munkahelyen előtérbe kerülhet a célravezető kommunikáció, ha többen kell egy problémára fókuszálni és megoldani. A munka jellegétől függően szükség lehet ötletelésre, prezentációra vagy programszervezésre. Mind olyan terület, ahol lényeges, hogy a beszélő meg tudja értetni magát félreértések nélkül.

Egyáltalán nem egyszerű azt szavakba önteni, ami a fejünkben megfogalmazódik. Sokszor nehézséget okoz úgy kifejezni egy gondolatot, érzést, ahogyan szeretnénk. Figyelembe kell venni milyen nonverbális kommunikációval kísérjük a szavainkat. A megfogalmazásnál, megszólításnál be kell tartani az udvariasság, a kommunikációs szituáció íratlan szabályait, figyelembe venni a határokat.

kommunikációs tréning Tatabánya

A kommunikáció fejleszthető

Mindenki számára jó hírt jelent, hogy a kommunikáció egy készség, amit ennélfogva lehet fejleszteni is. A megfelelő odafigyeléssel és gyakorlással bárki szintet léphet. A tanulás célirányosan, tréning keretei között, szakemberek irányításával tud megvalósulni.

Az emberek többsége még mindig a munkahelyén, de legalábbis a munkahelyi feladatainak az elvégzésével tölti a napja jelentős részét. Átlagosan nyolc órában kell tehát eredményesen megértetnie magát valakinek, mint munkatárs.

A cél az, hogy a dolgozó asszertíven tudja kifejezni magát, álláspontját érvényesíteni. A meggyőzés, az érdekérvényesítés, a problémák megoldása vagy a saját álláspont hiteles bemutatása is a mindennapos, munkahelyi kihívások közé sorolhatóak.

kommunikációs tréning Tatabánya

Mivel jár asszertíven kommunikálni?

Az asszertivitás fogalmába beletartozik mindaz a viselkedési forma, amit a fentiekben összefoglaltunk. Az a személy, aki el tudja sajátítani ezt a készséget, óriási változásokat fog tapasztalni. Ez nem túlzás, számos résztvevőnk, aki elvégezte a kommunikációs tréninget, megtapasztalta, milyen ereje van a megfelelően szerkesztett mondatoknak.

Hatalmas jelentősége van annak, hogy milyen szavakat használunk, kinek, mikor, hogyan, milyen kontextusban mondjuk ki azokat. Egy rosszul megválasztott kifejezés egészen más irányba tudja elvinni a beszélgetést. Asszertíven kommunikálni segít abban is, hogy konfliktusokat ne csak elkerülni, de megoldani, sőt megelőzni is lehessen.

Kevesebb stressz, félreértés és magyarázkodás, több eredményes együttműködés jár a tudatos és sikeres kommunikáció nyomában. Érdemes időt szánni az elsajátítására.

Az ország több pontján is tartunk kurzust, így kommunikációs tréning Tatabányán is elérhető. Minden csapatnak, cégnek, vállalkozásnak javasoljuk, hogy közösen vegyenek részt egy ilyen tanfolyamon. Miért? Semmit nem fognak vele veszíteni a résztvevők, de annál többet gazdagodnak rajta.

A fejlődés mindig az egyik legjobb befektetést jelenti, amivel kollégaként is és csapatként is hozzá tudnak tenni a sikerekhez a munkatársak. A lehetőség adott, már csak meg kell ragadni. Lépjen kapcsolatba velünk és beszéljük meg a tréning részleteit telefonon, üzenetben és persze személyesen is!

További cikkek:

Tel:+36 30 298 7427
E-mail:trening@ytrening.hu